Samenwerking De Moor Autoberging

“Voor een bedrijf als De Moor Autoberging is vindbaarheid enorm belangrijk. Logisch, als een automobilist of vrachtwagenchauffeur strandt, zoekt hij via internet naar een bergingsbedrijf. Het is om die reden belangrijk om bovenin de zoekresultaten te staan. Ik vind het geweldig dat dit gelukt is met mijn bedrijf. We verslaan daarmee zelfs de grote bergingsbedrijven uit de randstad.”

De Moor Autoberging in Goes is gespecialiseerd in autoberging, vrachtwagenberging en autotransport. Dankzij de snelle aanrijdtijden, service gerichte aanpak en het moderne wagenpark zijn de professionele bergers in Zeeland, maar ook ver daarbuiten actief.

Je leest in deze blog:

Repatriëren auto’s en vrachtwagens

“Mijn vader is min of meer als hobby vanuit zijn dorpsgarage in Wissenkerke met bergingsactiviteiten begonnen”, vertelt Marcel. In 2006 heb ik het bedrijf verhuisd naar Goes en flink uitgebreid. Inmiddels werk ik met vijf medewerkers en beschikken we over elf bergingsvoertuigen. Daarmee repatriëren we automobilisten die stranden in bijvoorbeeld België, Noord-Frankrijk en Duitsland en niet verzekerd zijn. Dat geldt ook voor vrachtwagens. Bovendien, een transporteur of toerist die in Zeeland strandt, gaat op zoek naar een lokale berger. Dan wil je natuurlijk wél gevonden worden.”

Goede online strategie

Marcel is overtuigd van het belang van een goede online strategie. Toen hij daar serieus mee aan de slag wilde gaan, vroeg hij Bert Paauwe van breik. uit Kapelle om dit voor hem te verzorgen. Hij zag het aantal bergingsaanvragen zienderogen groeien. Hij legt uit: “Zo’n vier jaar geleden besloot ik me te richten op vrachtwagenberging. Dat vergde vanzelfsprekend een forse investering. Het is toen dat ik me realiseerde dat ik de mogelijkheden van internet veel beter moest gaan benutten. Ik kende Bert al en begreep al snel dat ik bij hem moest zijn. Waar andere marketingbureaus vaak Google Adwords voor je inzetten, ging Bert met name aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Overigens, pas nadat hij zich grondig had verdiept in mijn bedrijf.”

Optimaal benutten marketingkansen

Die aanpak betaalt zich volgens Marcel dubbel en dwars uit. Wie bijvoorbeeld op vrachtwagenberging of auto repatriëren zoekt, ziet dat De Moor Autoberging steevast in de top van de zoekresultaten verschijnt. “Die top 3 vermelding is één, maar ik zie ook daadwerkelijk dat het aantal aanvragen stijgt. De organische groei die hij bewerkstelligt, is belangrijk voor mijn bedrijf. Natuurlijk vergt dat continu aandacht. Een mooi voorbeeld daarvan is de recente repatriëring van auto’s na het noodweer bij het Gardameer. Berts aanpak was zo succesvol dat we in de Google zoekresultaten direct beter scoorden dan grote alarmcentrales, de NOS en de concullega’s. Ik ben ervan overtuigd dat we door deze samenwerking alle marketingkansen optimaal benutten en aan de top zitten van wat er commercieel in deze markt haalbaar is.”